OM-& TILLBYGGNAD

Entre´sida

Före

Baksidan

Ide´

TILLBYGGNAD 20-TAL

BJÖRKNÄS, NACKA

Huset ligger vackert på en naturtomt i Nacka. Byggnaden, som blivit för trång för familjen, förlängdes och fick en ny entre via en vacker glasveranda. Även takkupan förlängdes för en mer centrerad, klassisk layout. På husets baksida skapades en tillbyggnad i vinkel, med matsal och utgång till en stor altan på nedre plan, samt masterbedroom på övre. En mildare gul färg med avvikande fönsterbågar blev fint.

Entre´sida

Före

Ide´

Sjösidan

TILLBYGGNAD 40-TAL

TROLLBÄCKEN, TYRESÖ

På en idyllisk strandtomt låg det lilla fritidshuset från 40-talet. Det behövde byggas ut rejält, från c:a 60 m2 till 140. Det blev en ny tvärgående byggnadskropp med hög takhöjd, som vetter med gaveln ut mot viken. Vi valde att ge en den en form i nyfunkis med mycket glas mot vattnet. Entrén fick en mer central placering och blev större.
Även garage och carport i samma stil byggdes samtidigt. Materialet blev vit puts och cederträ med ett tak i svart plåt.

Ide´

Före

Entre´sida

Infart+ köksingång

Baksidan

TILLBYGGNAD 10-TAL

RÅSUNDA, SOLNA

En drygt 100-årig nationalromantisk pärla behövde ökas ut. En vinkeltillbyggnad i ursprunglig stil blev lösningen, och stor omsorg med detaljerna var nödvändig för ett bra resultat. Detaljer från det ursprungliga användes som mall för de nya delarna.  Resultatet blev en ny stor entré med kapprum och ett sovrum på nedre plan, samt ett generöst allrum med full takhöjd på övervåningen. Även en källarvåning med ökad takhöjd adderades.

Trädgårdssidan

Före

Entre´

Köksentre´

TILLBYGGNAD 10-TAL

ENSKEDE, STOCKHOLM

En klassisk enskedevilla med tillbyggnad från 20-talet blev varsamt tillbyggd. En vinkeltillbyggnad på baksidan gav plats för ytterligare sovrum och större kök. Även en del av den gamla verandan bevarades, men kompletterades med en utgång till trädgården. Den 70-talsaktiga färgsättningen återställdes till en mer ursprunglig.

Entre´sida

Före

Mot vattnet

Sidan

Gårdssidan

TILLBYGGNAD 10-TAL

SALTSJÖBADEN, NACKA

Den stora pampiga villan i Saltis hade fått förfalla under många år, och en omfattande ombyggnad var nödvändig. Vissa envåningsdelar byggdes på  två våningar till. I och med att även den gamla vinden inreddes helt och nya takkupor  fick in ljuset  och den fantastiska utsikten, så utökades boytan ännu mer.  Huset delades därför upp i två lägenheter, med en i nedre plan och en på mellanplan plus vind. Även ett gårdshus byggdes och gav plats för ytterligare en bostad.

I samarbete med arkitekt Sven Ljungström. 

Trädgårdssida

Före

Entre´sidan

TILLBYGGNAD 10-TAL

SALTSJÖ-DUVNÄS, NACKA

Detta hus var ursprungligen som en pampig Östermalmsvåning, med oändliga sällskapsutrymmen i fil, men med endast ett par sovrum. En lådliknande tillbyggnad hade fogats till det gamla huset under 60-talet. I en omfattande ombyggnad skapades nya sovrum, badrum och kök för att få en modern bostad. I samband med detta gjordes även övre planet på tillbyggnaden om i mer ”originalstil”.

Entre´sida

Före

Ny altan

Entre´

Baksida

TILLBYGGNAD 20-TAL

ÅLSTEN, BROMMA

Entrésidan på detta gamla hus hade med åren fått en mer fri form, med olika takfönster och trappor och altaner i olika vinklar. Vi ville återskapa en mer klassisk layout. En pampig glasveranda med altan byggdes till mot gatan, och taket fick en stramare utformning.

En envånings tillbyggnad på baksidan gjord på 90-talet, revs och gav plats för en ny tillbyggnad med källare och två plan.

Sjösidan

Före

Entre´sidan

Före 2

Ide´

FRITIDSHUS 60-TAL

SPARREHOLM, FLEN

En liten sportstuga från 60 talet fick en ny form när vi byggde på en våning. Nya sovrum för en större familj skapades. Altan och stort inglasat uterum fick vacker utsikt mot sjön Båven. En klassisk svart/vit färgsättning kontrasterar vackert mot den fantastiska trädgården.

Gatusidan

Idéskiss

Före

Ny entré i halvplan

Altan i SV

TILLBYGGNAD 40-TAL

STORÄNGEN, NACKA

Huset hade en väldigt trång entré med liten plats för förvaring. Lösningen blev en entrétillbyggnad i 1/2-plan, med en liten trappa ner till kv. och en liten upp till bv. Här fick man nya generösa utrymmen för förvaring, och även ett nytt sovrum byggdes i samma plan. En trappa upp skapades ett nytt allrum med vidhängande altan. Tornrummet sticker upp över huset och ”annonserar” entrén även från gatan.

Ny exteriör

Före

Idéskiss

FRITIDSHUS 80-TAL

GOTLAND

Sommarhuset på Gotland behövde en uppfräschning. En ny entrétillbyggnad gav plats för alla kläder och dessutom en ny gästwc. En ny uteplats med utgång via ett stort skjutglasparti  gav mer kontakt med naturen. Även övre planet fick utekontakt med en härlig balkong. Utsidan fick nytt liv med en liggande träpanel och falsat plåttak. Ett förråd och carport med sedumtak smälter väl in.

idéskiss

Före

TILLBYGGNAD 10-TAL

HERSBY-LIDINGÖ

 

En klassisk ”typografvilla” i Lidingö Trädgårdsstad var tillbyggd under 70-talet. Ny behövdes ytterligare tillskott av boyta. Förslaget blev en vinkeltillbyggnad i tre plan över den gamla envåningsdelen, samt nya envåningsdelar åt sidan och bakåt.

Den gamla åttkantiga matsalen fick även ett tornrum med masterbedroom. Befintlig carport transformerades till garage i samma stil.

Ny exteriör

Före

Idéskiss

Sidovy

Baksidan

TILLBYGGNAD 40-TAL

LÄNNERSTA-NACKA

 

Ett traditionellt typhus byggt på en backig tomt hade fått ett märkligt resultat. Entrén hade hamnat högt upp på väggen med en smal trappa upp dit. En tillbyggnad med tre olika kroppar gav ett helt nytt hus. Den nya entre´n hamnade mer naturligt nere på marken.

Ursprungliga 130m2 bruttoyta ökades på med ytterligare 100 m2.

Mot gatan

Före

Mot gården

Före

TILLBYGGNAD 30-TAL

NOCKEBY-BROMMA

Den traditionella brommavillan hade fått en mindre lyckad tillbyggnad på 60-talet. Det platta taket läckte och fasaden var nu skadad, så åtgärder var nödvändiga. I samband med detta byggde vi på den en våning och gav hela tillbyggnaden ett mer ursprungligt uttryck. Familjen fick några nya sovrum samt ett nytt luftigt allrum på övre plan med utgång till den övre altanen.

Ny uteplats

Före

Ny entre på gaveln

Nytt vardagsrum

Kpr och ny trapphall

Nytt kök

TILLBYGGNAD 40-TAL

LILLÄNGEN-NACKA

Förutsättningen var en SMÅA-villa i ett plan, som blivit moderniserad under 70-talet med både brun grund och orange kök. Enda möjligheten till utbyggnad var inåt tomten, där entrén var belägen. En ny entre´på gaveln gav plats åt en ny vardagsrumstillbyggnad i ”glasverandastil”. Ett nytt kök och badrum fick ersätta det gamla varagsrummet mot gatan. En ny rymlig trappa gav kontakt med källaren som nu blev inredd.