NYBYGGNAD

Sjösidan

Entre´sida

Storstugan

Kök

Kväll på altanen

FRITIDSHUS “S”

VÄTÖ,NORRTÄLJE

Ett modernt fritidshus i glas och träpanel målad med svart slamfärg. Kompositionen i två volymer är tydlig, med den högre huvudbyggnaden med ”storstuga” i dubbel takhöjd som fond, och gästdelen i en våning som omfamnar den generösa altanen i vinkeln. Alla stora glasytor vetter mot sjöutsikten. Golv i slipad betong ger en vacker och slitstarka bas inomhus, där vitlaserad träpanel klär övriga ytor.

Altan i SV

Sidobyggnad mot S

Baksida/Entre´

Vardagsrum

Övre hall/allrum

Kök

VILLA “T”

LÄNNERSTA, NACKA

 

 

Högst upp på denna bergiga tomt ligger den moderna villan som fick ersätta det gamla fritidshus som låg här tidigare. En enkel grundform med sadeltak har fått en envånings sidobyggnad som ger ett generöst vardagsrum med högre tak och utsikt åt tre håll. I vinkeln som bildas ligger en härlig uteplats i SV. Mitten av huset har en öppning som förbinder korridor/allrummet i övre plan med övriga sociala ytor. Entre´, sovrum mm ligger sen i husets ”bakkant”.

Entre´sida

Baksidan med pool

Glasat trapphus

VILLA “E”

LÄNNERSTA, NACKA

 

Huset var väldigt nedgånget, och stort behov av renovering, men tomten var uppvuxen och vacker. Vi valde att riva allt utom källarplanet och börja om. Resultatet blev en modernistisk skapelse i trä, glas och puts i två fulla våningar + souterräng. Carporten intill huset fick en generös altan på taket, där man sedan har direktkontakt med baksidan och poolen.

Entre´sida

Baksida

Interiör

Ide´

GARAGE/GÄSTHUS

LÄNNERSTA, NACKA

 

Till villa “E” byggde vi även ett kombinerat gästhus-garage. Över själva bilplatsen infogades ett sovloft för att maximera den nyttiga ytan. 

Övre entre

Inspelningsrum

Kontrollrum

Dagrum

Dagrum

Kök

VILLA/STUDIO “K”

TULLINGE

 

Denna nybyggda villa byggdes i traditionell stil, för att passa in bland tomtens övriga äldre bebyggelse. Trots att formen är en villa, är funktionen en professionell inspelningsstudio med alla faciliteter. Ingen möda har sparats för att få en ideal inspelningsmiljö, med bl. a enormt tjocka väggar. I det nedre suterrängplanet ligger inspelningsmiljöerna, där de flesta fönstren är täckta på insidan av akustiska skäl. Övre plan  och vinden är dagrum, kök och även övernattningsrum för artisterna.

Flygfoto

Soldäck/brygga

Skjutdörrar mot havet

Utsikt genom skjutdörrar

Bastu/Friggebod

Badbryggan

FRITIDSHUS/BASTU

DALARÖ

 

På en udde i Dalaröskärgården ligger denna härliga fastighet. Närmast vattnet låg ett enkelt gästhus som vette mot tomtens ”baksida” brevid komposter och skräphögar. Vi rev den och anlade en stor brygga med bastu istället på platsen. Ett nytt gästhus byggdes, som fick ett stort glasparti mot fjärden. Bryggan ansluter med trappor mot soldäcket runt huset, överallt med havsusikt.