OM-& TILLBYGGNAD

Entre´sida

Före

Baksidan

Ide´

TILLBYGGNAD 20-TAL

BJÖRKNÄS, NACKA

Huset ligger vackert på en naturtomt i Nacka. Byggnaden, som blivit för trång för familjen, förlängdes och fick en ny entre via en vacker glasveranda. Även takkupan förlängdes för en mer centrerad, klassisk layout. På husets baksida skapades en tillbyggnad i vinkel, med matsal och utgång till en stor altan på nedre plan, samt masterbedroom på övre. En mildare gul färg med avvikande fönsterbågar blev fint.

Entre´sida

Före

Ide´

Sjösidan

TILLBYGGNAD 40-TAL

TROLLBÄCKEN, TYRESÖ

På en idyllisk strandtomt låg det lilla fritidshuset från 40-talet. Det behövde byggas ut rejält, från c:a 60 m2 till 140. Det blev en ny tvärgående byggnadskropp med hög takhöjd, som vetter med gaveln ut mot viken. Vi valde att ge en den en form i nyfunkis med mycket glas mot vattnet. Entrén fick en mer central placering och blev större.
Även garage och carport i samma stil byggdes samtidigt. Materialet blev vit puts och cederträ med ett tak i svart plåt.

Ide´

Före

Entre´sida

Infart+ köksingång

Baksidan

TILLBYGGNAD 10-TAL

RÅSUNDA, SOLNA

En drygt 100-årig nationalromantisk pärla behövde ökas ut. En vinkeltillbyggnad i ursprunglig stil blev lösningen, och stor omsorg med detaljerna var nödvändig för ett bra resultat. Detaljer från det ursprungliga användes som mall för de nya delarna.  Resultatet blev en ny stor entré med kapprum och ett sovrum på nedre plan, samt ett generöst allrum med full takhöjd på övervåningen. Även en källarvåning med ökad takhöjd adderades.

Trädgårdssidan

Före

Entre´

Köksentre´

TILLBYGGNAD 10-TAL

ENSKEDE, STOCKHOLM

En klassisk enskedevilla med tillbyggnad från 20-talet blev varsamt tillbyggd. En vinkeltillbyggnad på baksidan gav plats för ytterligare sovrum och större kök. Även en del av den gamla verandan bevarades, men kompletterades med en utgång till trädgården. Den 70-talsaktiga färgsättningen återställdes till en mer ursprunglig.

Entre´sida

Före

Mot vattnet

Sidan

Gårdssidan

TILLBYGGNAD 10-TAL

SALTSJÖBADEN, NACKA

Den stora pampiga villan i Saltis hade fått förfalla under många år, och en omfattande ombyggnad var nödvändig. Vissa envåningsdelar byggdes på  två våningar till. I och med att även den gamla vinden inreddes helt och nya takkupor  fick in ljuset  och den fantastiska utsikten, så utökades boytan ännu mer.  Huset delades därför upp i två lägenheter, med en i nedre plan och en på mellanplan plus vind. Även ett gårdshus byggdes och gav plats för ytterligare en bostad.

I samarbete med arkitekt Sven Ljungström. 

Trädgårdssida

Före

Entre´sidan

TILLBYGGNAD 10-TAL

SALTSJÖ-DUVNÄS, NACKA

Detta hus var ursprungligen som en pampig Östermalmsvåning, med oändliga sällskapsutrymmen i fil, men med endast ett par sovrum. En lådliknande tillbyggnad hade fogats till det gamla huset under 60-talet. I en omfattande ombyggnad skapades nya sovrum, badrum och kök för att få en modern bostad. I samband med detta gjordes även övre planet på tillbyggnaden om i mer ”originalstil”.

Entre´sida

Före

Ny altan

Entre´

Baksida

TILLBYGGNAD 20-TAL

ÅLSTEN, BROMMA

Entrésidan på detta gamla hus hade med åren fått en mer fri form, med olika takfönster och trappor och altaner i olika vinklar. Vi ville återskapa en mer klassisk layout. En pampig glasveranda med altan byggdes till mot gatan, och taket fick en stramare utformning.

En envånings tillbyggnad på baksidan gjord på 90-talet, revs och gav plats för en ny tillbyggnad med källare och två plan.

Sjösidan

Före

Entre´sidan

Ide´

FRITIDSHUS 60-TAL

SPARREHOLM, FLEN

En liten sportstuga från 60 talet fick en ny form när vi byggde på en våning. Nya sovrum för en större familj skapades. Altan och stort inglasat uterum fick vacker utsikt mot sjön Båven. En klassisk svart/vit färgsättning kontrasterar vackert mot den fantastiska trädgården.